Perustin Design Perhonen Oy:n syksyllä 2020. Opiskellessani Jyväskylän koulutuskuntayhtymä Gradialla media-alaa minulla on ollut loistavat mahdollisuudet tehdä ohessa asiakastöitä. Halusta tuoda osaamiseni käyttöön syntyi Design Perhonen.

Eläimenä perhonen käy elämänsä aikana täydellisen muodonmuutoksen. Sen elämä alkaa munasta, josta muodostuu toukka- ja kotelovaiheen kautta aikuinen perhonen. Tieteestä tuttu ilmiö on perhosefekti, jossa vertauksenomaisesti perhosen siivenisku voi toiselle puolelle maapalloa luoda myrskyn.

Perhosen elämän alkupiste on muna, joka voi meille näyttää pelkältä pisteeltä. Tuo alku sisältää kaiken tarpeellisen, jotta siitä voi muodostua kaunis perhonen, mutta se vaatii monta kehitysvaihetta päästäkseen täyteen kukoistukseensa. Tämä on kuin yrityksen tai projektin alkupiste. Idea on muodoostunut ja sen edistämiseksi kerätään kasaan tietoa ja keinoja päästä eteenpäin. Ulkopuolisille pieni alkupiste voi näyttäytyä mitättömänä. Tuo pisteen kaltainen muna on uuden alun ja elämän symboli.

Toukkavaiheessa perhonen kerää ravintoa kehittyäkseen kotelovaiheessa aikuiseksi. Monet perhosen toukatkin ovat upeita yksilöitä ja niiden pääasiallinen tehtävä onkin keskittyä omaan kasvuun. Evoluutio on luonut useita keinoja toukille, jotta ne selviävät vihollisten keskellä. Yrityksen ja projektin kehityskaaressa tämä voi vastata kasvuvaihetta, jossa yhteistyökumppaneita, materiaaleja ja asiakkaita kerätään hyvinkin aktiivisesti. Kilpailijoita kohtaan esitellään erilaisia vahvuuksia ja värejä.

Toukkavaihe päättyy koteloitumiseen, jossa sen viimeinen muodonmuutos tapahtuu. Kotelo suojaa toukan muutosta aikuiseksi perhoseksi. Kotelovaihetta voisikin verrata vaiheeseen, jolloin arvioidaan siihenastista saavutusta ja mietitään mitä eteenpäin pääseminen vielä vaatii.

Kotelosta kuoriutuu aikuinen yksilö, jota kutsutaan sopivasti imagoksi. Aikuisesta yksilöstä on selkeitä mielikuvia ja sen ulkoasu voi olla ulospäin hyvinkin vaikuttava. Elegantisti liihotteleva kaunis perhonen kiehtoo ja herättää ihailua. Samoin koetaan hyvän imagon omistavat yritykset, tuotteet ja palvelut.

Perhosen siiveniskun aikaansaama perhosvaikutus voi vavisuttaa maailmaa. Pienet teot voivat vaikuttaa yllättävänkin laajasti ja merkittävä imago lisää vaikutusta.

Pienistä asioista voi kasvaa suuria ja mullistavia, kun niitä ruokitaan oikein. Design Perhonen auttaa tekemään pieniä, mutta merkittäviä edistysaskeleita.

Tervetuloa kanssani kokemaan muutoksia.

Design Perhosen yrittäjä
Lea Tervala