OPAS -hankkeen logo

OPAS -hankkeen logo

Voitin keväällä 2023 järjestetyn OPAS -hankkeen logokilpailun. Hankkeen toteuttaa Muuramen seurakunta yhdessä Muuramen kunnan, Muuramen Mannatupa ry:n ja Keski-Suomen liiton kanssa.

Logossa piti kuvata hankkeen ydintä, johon kuuluvat arjen hyvinvointi, osallisuus, kierrätys, paikallisuus ja yhdessä tekeminen.

OPAS -hankkeen kohtaamispaikkana toimii hyvinvointikahvila. Sen yhteydessä järjestetään opastuksia ja konkreettista tekemistä mm. kiertotalouden ja luonnonvarojen parissa.

Suunnittelemassani logossa neljä erilaista henkilöä kiertävät kompassimaisesti asettuvan verson ympärillä. Se kuvastaa, kuinka yhdessä osallistuen erilaiset ihmiset kierrättävät, tutustuvat luontoon ja katsovat toistensa perään huolehtien. Keskiosan kompassimainen verso kuvastaa opastusta ja luonnon merkitystä. Hahmojen eri värit kuvaavat monimuotoisuutta, joka rikastuttaa elämäämme.

Luonto ja ihmiset ovat toistensa osa. Logossa esiintyy kiertävä liike. Kiertoa tulee kierrättämisessä ja luonnossa moni asia kulkee kehää esimerkiksi vuodenaikojen mukaan tapahtuvat muutokset ja kiertokulku mitä luonnossa tapahtuu monella tasolla.

Logo näkyy hankkeen käynnistymisen myötä varmasti monessa yhteydessä. Oli ilahduttavaa voittaa kotikunnan toimintaan liittyvä logokilpailu.