Siimes pahvi-installaatiot

Siimes pahvi-installaatiot

Taide- ja luontoelämystila Siimes on Pia-Maria Pohdon ja Satu Freybergin kehittämä tila. Siimes tuo elämyksiä esimerkiksi sairaalaympäristöihin, jossa kaivataan paikkaa elämyksille ja rentoutumiselle sekä yhteyttä luontoon. Astumalla Siimekseen siirtyy taianomaisesti maailmaan, jonne arjen murheet eivät pääse mukaan.

Pääsin ilokseni mukaan Siimeksen tarinan syntymatkalle. Pia-Maria ja Satu esittivät toiveen, voisinko luoda heille pari kantoa, linnunpöntön sekä tehdä logosta seinältä esiin nousevan. Tehtävä kuulosti varsin mielenkiintoiselta haasteelta, joten otin sen ilolla vastaan. Työstettävänä materiaalina oli pahvi.

Suuren kannon osalta oli toiveina, että se olisi nurkkaan asettuva, siihen piti saada kylkeen paikka esimerkiksi esitteitä varten ja sisälle paikka mahdollisille audiolaitteille tai muulle säilytettävälle tavaralle. Rakennetta suunnitellessa oli huomioitava nämä toiveet ja jo pelkästään kannon muoto oli haastava ratkaistava. Halusin kannon olevan katsojalle selkeä elementti piilottamatta täysin sen varsinaista materiaalia. Pintaan tulostin kaarnakuvion ja sisälle muodostui pari hyllyä säilytystoiveita tukemaan.

Pienen kannon tehtävänä oli toimia pöytänä tai istuimena ja sen sivuun toivottiin aukkoa pieniä roskia varten. Tässä lähtökohtana toimi jo valmis malli, mutta halusin huomioida roskien tyhjentämisen kannon sisältä toteuttamalla paikan roskapussille. Pinnassa käytin isossa kannossakin ollutta kaarnakuviota ja päällisen halusin ilmentävän sahattua puupölliä. Sisällä oleva tukirakenne mahdollistaa istuimena käyttämisen.

Haastavimmaksi tehtäväksi yllättäen osoittautui linnunpönttö, jonka tarkoitus on toimia palautelaatikkona. Linnunpöntön yhteyteen toivottiin paikkaa palautelapuille sekä kynälle. Palautelappujen ottaminen linnunpöntöstä oli tehtävä helpoksi ja linnunpönttöön oli huomioitava ripustusmahdollisuus. Toteutin linnunpöntön valkopintaiselle pahville, johon tulostin lautakuvion. Palautelapuille paikka tuli toiselle sivulle ja luukku palautteiden noutamista varten taakse. Tasaisella pinnalla palautteiden kirjoittamista varten olevaa kynää voisi säilyttää katon harjan alla, vaihtoehtoisesti sen voi asettaa palautelappujen vierelle.

Käy tutustumassa taide- ja luontoelämystila Siimekseen: https://www.instagram.com/aistisiimes

Lea suunnitteli ja toteutti pahvista erilaisia tilaelementtiratkaisuja taide- ja luontoelämystila AistiSiimekseen. Tilaelementeistä tuli oivaltavia ja hyvin käyttötarkoitukseensa sopivia. Oli ilo seurata hänen innovoivaa työskentelyään kolmiulotteisten mallien kanssa. Yhteistyömme oli muutoinkin inspiroivaa; Lea antoi hyviä ideoita myös oman konseptimme yksityiskohtien kehittämiseen.